A Dallas Dream Team's Urban Oasis

A Dallas Dream Team's Urban Oasis

September 30, 2019 by Rhonda Reinhart

When the owners of this Preston Hollow property requested a resort-style pool, the design and build teams responded in grand fashion. Built by Dallas’ Platinum Homes by Mark Molthan, the impressive transitional abode needed an outdoor space to match, so landscape architect Kevin Clark worked with Molthan’s crew and Chris Polito of Pool Environments to create the ultimate backyard retreat. Just outside the patio doors, a 10-by-10 ceramic tile deck bordered by water appears to float in the perimeter overflow pool. Pearlescent blue tile shimmers from below, and a Lueders limestone wall facing the deck features a soothing waterfall that drowns out traffic noise and other sounds of urban life. “Having water surrounding the deck added a high level of sophistication and complication,” says Polito, noting that the pool took six months to complete. “But it created a dramatic view.” If that view tempts visitors to extend their stay, they can do so in the adjacent treehouse decked out with all the amenities a guest might need.













A Dallas Dream Team's Urban Oasis

September 30, 2019 by Rhonda Reinhart

When the owners of this Preston Hollow property requested a resort-style pool, the design and build teams responded in grand fashion. Built by Dallas’ Platinum Homes by Mark Molthan, the impressive transitional abode needed an outdoor space to match, so landscape architect Kevin Clark worked with Molthan’s crew and Chris Polito of Pool Environments to create the ultimate backyard retreat. Just outside the patio doors, a 10-by-10 ceramic tile deck bordered by water appears to float in the perimeter overflow pool. Pearlescent blue tile shimmers from below, and a Lueders limestone wall facing the deck features a soothing waterfall that drowns out traffic noise and other sounds of urban life. “Having water surrounding the deck added a high level of sophistication and complication,” says Polito, noting that the pool took six months to complete. “But it created a dramatic view.” If that view tempts visitors to extend their stay, they can do so in the adjacent treehouse decked out with all the amenities a guest might need.